December duur? 10 budgettips!

December moet niet noodzakelijk de duurste maand van het jaar worden. Het feestmaand december is zeker duur. De feesten zoals Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar kunnen tot heel wat uitgaven leiden. Maar met deze handige en eenvoudige tips zal u zeker geen overbodige uitgaven doen.

Wij sommen hieronder de eenvoudige bespaartips op. December hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

December hoeft geen dure maand te zijn! 10 budgettips om u op weg te helpen!

Tip 1: De cadeaus op voorhand kopen

Het kopen van cadeaus op voorhand doet u niet enkel tijd en moeite maar ook geld besparen.

Anders zou december een heel dure maand kunnen worden. Bovendien zult u in de laatste dagen voor Kerst en Nieuwjaar in lange rij moeten staan voor zelfs het allerkleinste cadeautje!

De magazijnopruimingen of koopjes geven u de kans om tegen een redelijke prijs mooie cadeautjes te kunnen kopen. Soms lopen de kortingen op tot 80 procent van de prijs. En wie heeft gezegd dat december een dure maand is?

Tip 2: Geen nieuwe kleren en schoeisel kopen voor Kerstmis en Nieuwjaar

Iedereen kent wellicht het gevoel van ‘de lege kleerkast’. De basics kunnen u helpen in de strijd met dat vervelende gevoel. Als u bijvoorbeeld een mooie jurk of broek en een jasje in uw kast hebt hangen, dan zal december ongetwijfeld geen dure maand worden. Want u zult zeker geen aankopen in een impulsieve bui doen. Het geldt natuurlijk niet enkel voor vrouwen. Mannen kunnen met een mooie stropdas en overhemd een feestelijke look creëren.?

Tip 3: Laat vrienden en familie ook met het kerstdiner meehelpen

Voor mensen die niet uren in de keuken willen doorbrengen, is de verleiding groot om allerlei hapjes en schotels te bestellen. Het is natuurlijk heel duur. Onze tip die verhindert dat december een dure maand wordt, luidt het volgende. Familie en vrienden kunnen ook meehelpen. Zo kunt u afspreken dat iedereen die mee komt feesten voor een schotel of hapjes zorgt. De gastheer zorgt dan op zijn of haar beurt voor de drank en voor een (eenvoudig) hoofdschotel.

Tip 4: Een kunstkerstboom aanschaffen

Als u een kunst kerstboom koopt, beschermt u niet enkel het milieu. U kunt een kunstmatige kerstboom vele jaren gebruiken, u bespaart dus een redelijk groot bedrag. December wordt dus helemaal niet duur voor u!

Tip 5: Een elektronische kaart sturen

Het is heel leuk om veel kerstkaarten van vrienden en familie te krijgen. Maar de kosten kunnen ook hoog oplopen, vooral als u veel familie en vrienden hebt in verschillende landen. Een E-card biedt een goedkope en aangename oplossing. U kunt uw E-card zelf maken en versieren, er zijn genoeg sites die deze mogelijkheid bieden. Bovendien is het ook meteen verstuurd en aan de geadresseerde verstuurd. Terwijl de post voor onaangename verassingen kan zorgen. Als u toch voor een traditionele kaart kiest, kunt u het ook zelf maken. Het is creatief en bovendien ook goedkoop.

Tip 6: Zelf uw oliebollen maken

December, een dure maand als u alles koopt…..Zelf de oliebollen maken bijvoorbeeld, kan heel leuk zijn. Het is dan ook veel goedkoper dan die bij de bakker te kopen.

Tip 7: Op voorhand geld verzamelen voor de krantenbezorgers en collectanten

Het is heel handig om kleine sommen voor de krantenbezorgers en collectanten al op voorhand te bepalen en opzij te leggen. Zo moet u niet op het laatste moment op zoek gaan naar kleingeld.

Tip 8: Wees creatief en bedenk iets anders dan champagne!

De traditie wil dat we allemaal met champagne toasten. Maar om uw kosten tijdens de feestdagen niet te laten stijgen, wees creatief en bedenk iets anders! U kunt bijvoorbeeld zelf een drankje mixen. Of  kiezen voor een goedkopere variant.

Tip 9: De lichtjes eerder uitdoen

De onschuldige lichtjes in de kerstboon kunnen ervoor zorgen dat december een heel dure maand wordt. Maar u hoeft natuurlijk niet helemaal in het donker te zitten. Wat u wel kan doen, is de lichtjes van de kerstboom te laten branden en het licht uit te doen. Kaarsen kunnen een romantische sfeer creëren.

10) Tip 10: cadeaus moeten nuttig zijn

Als u nuttige cadeaus vraagt en geeft, kunt u besparen! De verlanglijstjes kunnen u daarbij helpen. Vraag dus dingen die je al zelf wou kopen, zo bespaart u ook veel tijd en moeite voor degene die voor u cadeautjes moet kopen. Uw kinderen vragen om nieuw schoolgerief of kleren? Geef deze met Kerstmis of Nieuwjaar cadeau. De kinderen zijn tevreden en u hebt geld bespaard!

About the Author

>