Geld besparen kan heel eenvoudig

Geld besparen kan op vele manieren. Geld besparen kan vergeleken worden met het maken van winst in een bedrijf: de inkomsten stijgen en de uitgaven worden beperkt. Dit artikel geeft u een paar eenvoudige tips om geld te kunnen besparen.

Het vergroten van inkomsten

Het stijgen van uw inkomsten betekent vaak ook het stijgen van de uitgaven. Maar als u de uitgaven beperkt dan kunt u meer geld besparen. Hierbij geef ik u een aantal tips om uw inkomsten te doen stijgen:

De extra uren op uw werk: Als u meer werkt, wordt u beloond. De extra uren kunnen u helpen bij het vergroten van uw inkomen. Door het vullen van vrijgekomen uren (van een langdurig zieke personeelslid of een personeelslid met een zwagerschapverlof) kunt u uw werkgever uit de nood helpen en ook uw inkomsten vergroten.

Kleine baantjes: Kleine baantjes kunnen ook heel handig zijn. U kunt bijvoorbeeld een aantal uren per week schoonmaken bij andere mensen of een bijbaan in de horeca nemen .

Het Internet: Het Internet helpt op diverse manieren om uw inkomen te vergroten en dus ook geld te besparen. Het handelen via het Internet is een perfect voorbeeld. Via verschillende websites kunt u producten met of zonder foto aanbieden. Spullen die u allang beu bent, kunnen andere consumenten wél bekoren.

Het beperken van de uitgaven:

De uitgaven beperken, betekent natuurlijk ook geld besparen. Slim boodschappen doen bijvoorbeeld of ook tweedehandse spullen kopen. Het helpt allemaal!

Geen plastic tasjes in de supermarkt:

Tegenwoordig moet u geld betalen voor de plastic zakjes en tasjes in de supermarkt. Telkens als u boodschappen moet doen, neem een tasje mee zo helpt u niet alleen het milieu, maar ook uzelf. Want het helpt geld te besparen.

De onderste rij! Het kopen van de goedkopere producten van de onderste rij is ook een manier om de uitgaven te beperken én om geld te besparen. De goedkopere producten zijn niet minder goed of lekker, dan hun duurdere variant.

De restjes bijhouden: Alles wat er na de maaltijden overblijft, gooit u best niet weg! Met behulp van plastic bakjes kunt u de restjes in de koelkast bewaren. Dit trucje is heel gemakkelijk, en bovendien helpt u om de uitgaven te beperken.

Nadenken is belangrijk

De spontane aankopen zijn vaak de boosdoeners, ze verhinderen ons om de uitgaven in te perken en maken het ons moeilijk om geld te besparen! Nadenken over wat u koopt ( heb ik het écht nodig of niet?) is dus ook belangrijk.

Winter in de zomer? De seizoensolden kunnen ook helpen bij het beperken van de uitgaven. De kortingen bedragen soms meer dan 50%!

Handig in handelen? Het Internet kan ook een oplossing bieden: voordat u grote aankopen gaat doen, check en vergelijk eerst de prijzen. Misschien bestaat er een goedkopere variant van het product, die u wilt aanschaffen.

About the Author

>