Geld lenen

Snel krediet aanvragen kan een oplossing zijn bij acuut geldgebrek of als je wat extra cash nodig hebt. Wat de redenen om een extra krediet aan te vragen ook zijn, wat extra geld lenen komt altijd van pas. De redenen om geld te lenen verschillen dus van persoon tot persoon.

Een persoonlijke lening of persoonlijk krediet maakt het mogelijk om op reis te gaan, uw huis te verbouwen of te renoveren, te trouwen, uitgebreid te shoppen enz. Dergelijke goedkope kredieten worden ook lening op afbetaling genoemd. U leent dan een bepaald bedrag aan een kredietmakelaar of kredietinstelling en u betaalt dat bedrag mét intrest over een bepaalde termijn.

Criteria van een snelkrediet

Het is heel belangrijk om bij goedkope leningen en goedkope kredieten de verschillende criteria van het krediet grondig te analyseren. Want het belangrijkste blijft natuurlijk op een snelle en efficiënte manier geld lenen. De vier belangrijkste criteria bij het aanvragen van persoonlijke leningen zijn:

  • Het rente percentage

•    De looptijd van je geld lening

  • De opbouw van de aflossing van uw lening

•    Stem de looptijd van uw lening af op het product: leen niet langer dan dat het product meegaat.

Wees eerlijk voor jezelf

Het is aangeraden om eerst voor uzelf uit te maken welk bedrag u juist nodig hebt, wanneer u geld gaat lenen. Antwoord eerlijk voor uzelf of u de afbetaling van je krediet maandelijks kunt terugbetalen. Om niet in de problemen te komen leen nooit een bedrag dat je misschien niet zal kunnen afbetalen. U kunt ook op langere termijn lenen en zo de maandelijkse aflossing doen verminderen. U zult dan wel een groter bedrag moeten afbetalen.

Voorwaarden en verzekeringen

Een persoonlijke lening of lenen op afbetaling zijn niet altijd de goedkoopste formules om geld te lenen. Informeer u bij de bank of bij de makelaar wat de voorwaarden zijn indien u komt te overlijden en of er bepaalde verzekeringen inbegrepen zijn. Extra verzekeringen zogen meestal voor extra kosten. U kunt zelf beslissen waar u een verzekering wilt afsluiten. U bent niet verplicht de verzekering af te sluiten bij de kredietverlener bij wie u geld gaat lenen.

Geld lenen ? Vraag offertes aan en informeer u

U wenst geld lenen door een snelkrediet af te sluiten?Voor u het krediet afsluit, vraag eerst enkele offertes bij erkende kredietinstellingen. Vraag of het opmaken van een offerte gratis is. Let goed op welke rente er wordt aangerekend en of er eventueel extra kosten zijn. De maximale barema’s van de rentevoeten worden bepaald door de wetgeving. Als u het verschuldigde bedrag eventueel sneller wenst af te lossen, vergeet zeker niet te controleren wat de voorwaarden ervoor zijn. Bij het geld lening op afbetaling of een bij een “snel geld” formule, is het bedrag dat kan geleend worden meestal beperkt.

Aftrekbaar ?

Lage rentes zijn heel populair omdat ze aftrekbaar zijn van de belastingen. Dit is enkel mogelijk als het krediet gebruikt wordt om verbeteringswerken uit te voeren. Controleer goed of uw kredietaanvraag ervoor in aanmerking komt.

Cadeaus zijn verleidelijk

Vervolgens is het heel belangrijk enkel zaken te doen met gekende kredietinstellingen. Kredietinstellingen die zeer goedkope leningen en kredieten aanbieden, vermelden soms geen extra kosten op de aanvraag. Bovendien zijn de meeste voordelige acties maar tijdelijk. U moet zeker en vast de vervaldatum van dergelijke acties goed nakijken voor u een krediet afsluit. Kies niet blindelings voor reclameacties  waarbij cadeaus worden weggegeven, vaak zijn het de kleine lettertjes die tellen.

Probeer u zo goed mogelijk te informeren over geld lenen voor u effectief een bedrag leent.

About the Author

  • van medert eric schreef:

    zoek een prive lening van euro 15.000,00 voor opstarten van een transportfirma wil 12% interest betalen alles terug afgelost op 24 maanden;

  • >