Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR toetsing kan erg moeilijk zijn. Maar gelukkig zijn er een aantal instellingen die mensen toch wilt helpen. In dit artikel leest u meer over BKR coderingen, Bureau Krediet registratie en hoe u geld kunt lenen zonder BKR toetsing.

BKR Bureau Krediet Registratie

Het Bureau Krediet Registratie houdt van elke persoon met een in Nederland afgesloten krediet een elektronisch dossier bij in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Het BKR slaat onder andere afgesloten kredietcontracten, zoals leningen, creditcards en debetfaciliteiten op betaalrekeningen. Telefoonbedrijven die zijn aangesloten bij het BKR kunnen hun telefoonabonnementen ook laten registreren. Naast registratie van de kredieten en telefoonabonnementen, worden ook betalingsachterstanden op deze contracten geregistreerd.

Ongeveer 11 miljoen mensen zijn bij BKR geregistreerd. De bedoeling van het BKR is de kredietwaardigheid te kunnen beoordelen van mensen die een lening aanvragen. De grootste reden voor een geldverstrekker om geen lening te verstrekking is als men een betalingsachterstand heeft opgelopen en dat bij het BKR bekend is.

Een ander belangrijke functie van het BKR is het voorkomen van maatschappelijke problemen, doordat het BKR de consumenten beschermt tegen teveel lenen (overkreditering). Daarnaast worden bedrijven en instellingen beschermd tegen consumenten die hun krediet of lening niet kunnen aflossen. Per jaar komen er ongeveer 1 miljoen nieuwe kredieten bij het BKR binnen. De gegevens over een krediet of lening worden tot 5 jaar na afloop van het contract bewaard. Hypotheken zijn hier een uitzondering van deze worden niet geregistreerd tenzij de geldlener het geld niet op tijd terug betaald

Wat is een BKR Codering

In het centrale systeem van het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel worden de betalingsverplichtingen opgeslagen van alle consumenten die de afgelopen vijf jaar een lening of telefoon abonnement hadden. Vijf jaar na beëindiging van een lening, verdwijnt de registratie weer uit de database van het BKR.

De registratie die bekend is bij het BKR zegt helemaal niets over het betalingsgedrag van de consumenten. Het is zelf zo dat ongeveer 94% van de consumenten zijn betalingsverplichtingen gewoon nakomt. Voor ongeveer 4% tot 6% van de consumenten hebben last met het nakomen van financiële lasten en verplichtingen. Nadat er een mededeling naar de consument wordt gestuurd mogen krediet verstrekkers een notering bij het BKR maken

Welke codes worden er gebruikt

In het geval van een betalingsachterstand wordt er gewerkt met codes. Er zijn verschillende codes waarmee het BKR werkt. De A code spreekt van een betalingsachterstand. De H code is er om aan te geven dat de betalingsachterstand is ingelopen. De H code wordt alleen gebruikt voor lopende leningen en zal na het einde van de looptijd worden weggehaald uit de database van het BKR

Het is fijn om te weten dat een achterstandsmelding niets zegt over het geleende bedrag en de achterstand op de lening. Maar let goed op de codering blijft 5 jaar na het verloop van de lening staan en kan dus 5 jaar lang ervoor zorgen dat u moeite heeft met het lenen van geld.

Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder een BKR toetsing zal zeer moeilijk zijn en er zijn maar een paar kredietverstrekkers die dit doen. Doordat u niet wordt getoetst bij het BKR zal de lening vrijwel altijd duurder zijn dan als er wel een BKR toetsing zal zijn. Dit is omdat de kredietverstrekker niet dezelfde zekerheid heeft als bij een BKR toetsing.
Voordat u geld leent bij een krediet verstrekker is het handig om verschillende offertes te laten opstellen. Zo kunt u rustig zien wat het voordeligst voor u is. Ook is het verstandig om niet overhaast geld te lenen bekijk eerst alle opties en zet die op papier.

Hoe vind ik een instantie die mij geld wil lenen zonder BKR toetsing.
Je kunt heel gemakkelijk in Google naar krediet verstrekkers zoeken.
zoek Bv. Op:

About the Author

 • TOPS schreef:

  kan u mij een adres geven wazar ik kan lenen zonder toetsing

  bedankt
  werner

 • admin schreef:

  U kunt eventueel hier proberen: http://www.tnsdirectgeld.nl/

 • >