Geld verdienen op tweede huis

Tegenwoordig is de hypotheekrente voor een tweede huis niet meer fiscaal aftrekbaar. Het maakt niet uit of je in dat tweede huis wil gaan wonen of je het wilt verhuren. Deze nieuwe regeling is wel voordelig voor mensen die geld willen verdienen op hun tweede huis. Want nu kan een tweede huis belastingsvrij verhuurd worden.

Voordelen nieuwe regeling: belastingsvrij verhuren

De nieuwe wet is nadelig voor mensen die een tweede huis willen om er zelf tijd in te brengen. Voor mensen die geld willen verdienen op tweede huis betekent deze nieuwe regeling echter een verbetering. Zo kan men nu een vakantiewoning belastingsvrij verhuren, wat een extra inkomen betekent. Een tweede huis verhuren wordt dus voordeliger, maar daarom hoeft u uw huis niet te verhuren, want een tweede huis kan ook een plek zijn om tot rust te komen.

Een tweede huis

Vindt u zichzelf te jong voor een tweede huis?Een tweede huis is niet alleen voor oudere mensen, ook op jongere leeftijd kan men een tweede huis kopen of bouwen. U moet het zien als een investering. Men kan namelijk geld verdienen op tweede huis door het te verhuren of door te profiteren van de overwaarde. Een tweede huis kunt u zowel in het buitenland als in Nederland kopen. Het is niet het land dat telt maar de ligging van het huis, een goede liggen is immers heel belangrijk. Als u voor een vakantiewoning in Nederland kiest, zal deze waarschijnlijk gelegen zijn aan een natuurgebied of horen bij een recreatiepark. De prijzen voor vakantiewoningen liggen meestal tussen €125.000 en €350.000. U ziet u vaak dan ook genoodzaakt om een hypotheek af te sluiten.

Hypotheekaftrek

Een hypotheek voor een tweede huis wordt beschouwd als een consumptieve lening en valt dus onder Box III. Het is dus niet aftrekbaar van de belastingen, ook al laat je de hypotheken voor je woonhuis en tweede huis laat samenvallen. Ook bij verbouwingen aan een tweede huis is de rente die je over de hypotheek betaalt ook niet aftrekbaar. Vaak ervaart men ook het afsluiten van hypotheek voor een vakantiewoning bij de bank als problematisch, weinig banken zijn immers bereid een hypotheek af te sluiten op een recreatiewoning, ook al wil de aanvrager daar permanent wonen. De aanvraag moet voldoen aan enkele voorwaarden, de betreffende woning moet bijvoorbeeld van steen zijn gebouwd, een fundering hebben en ook over een dak met dakpannen beschikken. Is het vakantiehuis echter uw hoofdverblijf en kan dit fiscaal vastgesteld worden, dan valt de hypotheek onder box I en is de hypotheek wel aftrekbaar.

About the Author

>