Hoe kun je geld lenen zonder BKR toetsing

Heeft u BKR problemen? Staat u geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Wilt u geld lenen zonder BKR? En bent u op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker? Wij maken voor u een overzicht van alle betrouwbare banken en vergelijken de verschillende aanbieders. Het is heel belangrijk om een goed beeld te hebben van alle opties. Hier vindt u alle informatie over Geld lenen zonder BKR toetsing. Wat is een BKR toetsing? Hoe kan men lenen zonder BKR? En over welke bedragen gaat het dan?

De BKR toetsing

De BKR toetsing werkt met het gegevens uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). De instanties, die aangesloten zijn bij het BKR, vragen dan gegevens op uit het CKI.

In het CKI worden een aantal gegevens (personalia en kredietgegevens) geregistreerd:

a) Personalia: Naam, Geboortedatum, Adres, Woonplaats

b) Kredietgegevens: Bedrag (of limiet), Belangrijke data in de overeenkomst, Het soort overeenkomst, eventuele bijzonderheden (zoals betalingsmoeilijkheden)

Niet elke instantie kan een BKR toetsing laten uitvoeren. Soms is een BKR toetsing ook niet nodig. Het opvragen van gegevens uit het CKI gebeurt altijd onder bepaalde voorwaarden. Alleen u en de instellingen, die aangesloten zijn bij het BKR, kunnen het CKI raadplegen. De deelnemerslijst kunt u raadplegen op de site van het BKR. Een BKR toetsing wordt niet door elke geldverstrekker uitgevoerd

Bij wie kan men lenen zonder BKR?

Heel veel organisaties laten een toetsing uitvoeren bij het BKR. Toch zijn er sommige organisaties die niet werken via BKR. Dit kan om verschillende redenen zijn:

Het bedrijf wil zoveel mogelijk producten verkopen en is bereid om risico’s te nemen.

Een andere manier om de eventuele risico’s te compenseren is het hanteren van een zeer hoge rentevoet.

En dan zijn er ook nog bedrijven of personen bij wie je op vriendschappelijke basis kan lenen. Deze tonen dan hun “good will” en zijn bereid om je geld te laten lenen zonder BKR.

Meer:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*