Hypotheek en beleggen

Een huis dient vaak als onderpand voor een hypotheek

Met een bepaald soort hypotheek kun je tegelijkertijd ook beleggen: de beleggingshypotheek. Hierbij hoef je geen bedragen periodiek af te lossen. Je betaalt wel de rente, en de premie voor een beleggingsverzekeraar. Het is ook mogelijk om rechtstreeks te storten in beleggingsfondsen. Omdat er geen verplichte aflossing is, kun je profiteren van maximaal fiscaal voordeel.

Je loopt wel een risico bij deze hypotheek. Je weet immers niet van tevoren wat het uiteindelijke beleggingsresultaat is. Als het resultaat tegenvalt houdt je mogelijk een restschuld over aan het einde van de looptijd. Je bent dus sterk afhankelijk van de financiele markten. (BRON: Voor Beginners)

Toch kiezen mensen vaak voor deze hypotheek omdat die hun vrijheid en flexibiliteit biedt in het beleggen. Je kunt namelijk zelf kiezen hoeveel je belegt in ‘veilige’ obligaties, en hoeveel in aandelen. Bovendien kun je de verhouding daartussen aanpassen. Verander die verhouding echter nooit zomaar, want het kan je provisie kosten.
Er zijn twee veelvoorkomende beleggingshypotheekvormen:

* De standaardbeleggingshypotheek, waarbij u een bedrag stort op een beleggingsrekening. Van dit bedrag worden bijvoorbeeld aandelen of obligaties gekocht. Aan het einde van de looptijd dient u met het belegde geld de lening af te lossen.
* De beleggingsverzekeringshypotheek, waarbij u naast de hypotheek ook een kapitaalverzekering afsluit.

bron: http://www.danweetjehetwel.nl/economie/hypotheek/hypotheek_en_beleggen

Meer:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*