Hypotheek meeverhuizen

Als u een nieuw huis koopt, hoeft u geen nieuwe hypotheek aan te gaan. U kunt uw hypotheek gewoon laten meeverhuizen.

Verhuizen

De grote verhuisdag moet u zeker op alle vlakken goed regelen. Vooral de financiële kant moet geregeld worden. Een nieuwe hypotheek afsluiten bij het verhuizen is helemaal niet nodig. Uw hypotheek kunt u gewoon laten meeverhuizen. Een nieuwe hypotheek betekent namelijk notariskosten, taxatiekosten enz. Deze onnodige kosten en problemen kunnen vermeden worden door uw hypotheek mee te laten verhuizen.

De hypotheekrente

Als de nieuwe  hypotheekrente lager is, kiest u beter ervoor om een nieuwe hypotheek af te sluiten en de oude hypotheek  niet te laten meeverhuizen. Er zijn ook andere punten die aandacht vereisen. Wat zal een hogere rente voor uw huidige hypotheek betekenen? Moet de oude hypotheek onvordelig  afgekocht worden?vVergeet niet dat de hypotheekrenteaftrek maximaal dertig jaar mogelijk is . Een nieuwe hypotheek kan betekenen dat de hypotheekrenteaftrek niet voor de totale periode zal gelden.

De persoonlijke situatie

Bij het meeverhuizen van een hypotheek moet u zeker naar uw persoonlijke situatie kijken. De ontwikkeling van het inkomen, de gezinssituatie,de voorwaarden van de bestaande hypotheek en de gewenste looptijd spelen daarbij een grote rol. Want het meeverhuizen van uw huidige hypotheek betekent dat u ook de rente en de looptijd meeneemt. Een goed adviseur zal uw problemen en verwachtingen onder de loep nemen. U kunt ook via het internet antwoorden vinden op uw vragen over de hypotheek. Dit is de beste manier om  uitmaken of u uw hypotheek wel of niet moet laten meeverhuizen.

About the Author

>