Hypotheek voor tuin

Ja, ja, u hebt het zeker goed gelezen. Hypotheken worden niet enkel afgesloten om huizen te kunnen kopen. Er bestaan ook hypotheken voor tuinen. U kunt dus een tweede hypotheek afsluiten  als u een tuin wilt aanleggen.

Bijna alle mensen, die een huis willen kopen moeten een hypotheek aangaan. Om een lening te verkrijgen moet u maandelijkse inkomen voldoende hoog zijn. Want u zal maandelijks de kosten moeten betalen. Ook bij het aangaan van een hypotheek voor tuin moet u voorzichtig zijn.


Waar dient een hypotheek voor

U kunt een hypotheek aangaan om een huis te kopen maar het is ook mogelijk om een hypothecaire lening aan te gaan om de verbouwingen uw woning te bekostigen. U kunt ook een hypotheek afsluiten voor de tuin. Het betreft vooral de nieuwbouwwoningen. Vaak moet bij nieuwbouw alles de tuin meegerekend aangelegd worden.

Het aanleggen van tuin

Een huis is zoveel moooier met een tuin. En als u een mooie tuin wilt, moet u daar meer voor betalen. Een hypotheek die de aanleg van de tuin bekostigt, biedt gelukkig een oplossing. Als u beslist om uw tuin zelf aan te leggen, kunt u op het internet ( namelijk op tuintekeningen.nl en tuin.startpagina.nl) veel voorbeelden en staandaard tuinontwerpen vinden.

Hoe verloopt de financiering

De aanleg van uw tuin financieren kan een dure zaak worden. Indien de kosten duizenden euro’s bedragen kan het afsluiten van een tweede hypotheek een oplossing bieden. Het is dan een hypotheek voor de tuin. Deze tweede hypotheek kan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn. De betaalde rente van de hypotheek voor tuin is ook dan zeker fiscaal aftrekbaar. De hoge kosten van de tweede hypotheek vormen wel een van de minpunten. Het grootste minpunt van een krediet is natuurlijk het hogere rentepercentage. Voor de belastingsaftrek is het belangrijk dat u het  bedrag aantoonbaar voor het aanleggen van uw tuin hebt gebruikt. Dus als u beslist om een hypotheek voor tuinaanleg af te sluiten, moet u zeker rekening houden met de hoge notaraiskosten en met het feit dat u huis getaxeerd zal moeten worden.

About the Author

>