Inkomsten verhogen

Een crisis maakt mensen onzeker. Plots wil iedereen besparen. Meer geld betekent echter niet noodzakelijk dat u moet gaan besparen. Heeft u ooit eens al nagedacht over hoe u uw inkomsten kunt verhogen?

1. Verkoop alles wat u niet gebruikt Inkomsten verhogen: weg met alle onnodige spullen

Vaak hebben mensen heel veel spullen slingeren die ze eigenlijk niet meer gebruiken: kledij, meubels, boeken, huishoudartikelen, prularia enz. Door deze dingen te verkopen kunt u probleemloos uw inkomsten verhogen.
– internet: verkopen op het internet is echt gemakkelijk – u bepaalt zelf de prijs en moet het huis niet uit. Let wel op dat u niet op regelmatige basis zaken verkoopt. Er bestaat immers een risico dat u dan als professionele verkoper door de fiscus wordt aangezien en bijkomende controles zal moeten ondergaan. Een andere nadeel is dat internetverkoop vaak meer opvolging vereist.
-rommelmarkten en brocantzaken: informeer naar brocantzaken in uw buurt of rommelmarkten die worden georganiseerd. Reserveer op tijd een plaatsje op een rommelmarkt. Enige nadeel van een rommelmarktverkoop is dat u de goederen zelf zal moeten transporteren.
-tweedehandsexpert: u kunt ook uw spullen door iemand anders laten verkopen. Er bestaan namelijk tweedehandsspecialisten die kunnen verkopen in uw plaats. Een belangrijk voordeel van deze formule is dat een officiële verkoper beter geplaatst is om zoveel mogelijk te verkopen en zo uw inkomsten te verhogen.De nadeel is dat u het winst moet delen met de verkoper.

2. Inkomsten verhogen: ga op zoek naar een bijverdienste

Tegenwoordig vindt u gemakkelijk een bijbaantje. Een tal van interimbureau’s, jobsites en advertenties in de krant kunnen u daarbij helpen. Ideaal is om bijvoorbeeld uw dagelijkse job te combineren met weekendwerk. Het is wel belangrijk om op voorhand uw extra inkomen te berekenen, want hoe meer u verdient, hoe hoger de aanslagvoet van uw belastingen wordt. Bereken dus op voorhand hoeveel u maximum mag verdienen.
Om een zelfstandig bijberoep uit te oefenen moet u ambtenaar of parttime loontrekkende zijn. Voor u zich in dit avontuur kunt storten, moet u zich bij de Kruispuntbank Ondernemingen inschrijven. Vergeet ook niet om als u geld verdient deze activiteiten aan te geven. Bepaalde activiteiten zijn strikt gereglementeerd. U moet dan wel over bepaalde kennis beschikken omdat deze beroepen enkel mogen worden uitgeoefend door personen die aan de wettelijke voorwaarden voldoen.

3. Inkomsten verhogen: pas uw bedrijfsheffing aan

Indien u met een interimcontract werkt, kunt u de wekelijkse bedrijfsvoorheffing tot een minimum beperken. Dit gebeurt natuurlijk in samenspraak met uw interimbureau. Deze formule kan tijdelijk een oplossing bieden voor uw uitgaven. Toch zal u het geld dat u minder betaalt moeten compenseren via uw jaarlijkse belastingaangifte.

4. Inkomsten verhogen: verhuur

Hebt u er ooit aan gedacht om uw garage of een bergruimte die u niet gebruikt te verhuren? Om dit te doen moet u veiligheidsmaatregelen nemen, zoals brandveiligheid. Belangrijk is ook dat u een contract opstelt: daarin legt u met de huurder de details vast over de verhuurde ruimte, het huurbedrag.
Op de huurinkomsten moet u wel nog de onroerende voorheffing betalen en eventueel ook andere kosten zoals reparatiekosten. Voor meer informatie over de regels van de verhuur raadpleegt u best de brochure van de Federale Overheidsdienst Justitie.

About the Author

>