Koopjes

Men hoeft niet altijd te wachten op de soldenperiode om koopjes te doen. De prijzen zijn vaak gekoppeld aan bepaalde momenten. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuw model wordt gelanceerd, worden de ouden modellen sterk afgeprijsd. Dit geldt voor elektronica, keukenapparaten en zelfs auto’s. Winkeliers willen graag plaats maken voor nieuwe modellen en daarom gaan de ouden modellen voor een prikje de deur uit. En omdat de meeste consumenten verblindt worden door al de hype rond nieuwe modellen kan je gemakkelijk koopjes doen.

Elektronica

Allernieuwste snufjes kosten heel veel geld. En toch kan het handig zijn om te wachten op de Europese technologiebeurs CeBit waar de nieuwste snufjes worden gepresenteerd, want dit is het uitgelezen moment om koopjes te doen. Omdat de winkeliers worden overspoeld door nieuwe modellen gaan oude modellen voor een prikje de deur uit. Vaak daalt de prijs van de toestellen ook sterk na twee jaar.

Meubels

Ook voor meubels ga je beter kijken naar de bouw- of interieursalons (Batibouw, Cocoon). Op deze exposities koopt u nieuwe meubels voor lage prijzen. Meestal kan je tot het einde van de maand beslissen.

Verwarming of airco

Maar je kan ook uw verwarming of airco goedkoper op de kop tikken. Om een koopje te krijgen wanneer je verwarming of airco wilt kopen, kan je best rekening houden met de seizoenen. Het is logisch dat een airco minder kost wanneer de vraag ernaar het kleinst is, namelijk in het begin van de herfst of op het einde van de winter. Een verwarmingsinstallatie koopt u goedkoper op het einde van de zomer en in het begin van de lente. Je kan de volle zomer en winter beter vermijden want dan hebben installateurs heel veel werk en zullen ze ook meer geld vragen. Niet echt het moment om koopjes te doen, dus.

Huishoudtoestellen

Ook voor huishoudtoestellen geldt dat bij de lancering van nieuwe modellen oude modellen sterk in prijs dalen. Vraag aan de verkoper wanneer een nieuw model op de markt verwacht wordt. Natuurlijk zijn de nieuwe modellen vaak comfortabeler, compacter en krachtiger. Maar omdat de meeste moderne toestellen gemiddeld 10 jaar meegaan heb jij voldoende kijk om uit te kijken naar de voordeligste koopjes.

Vakantie

Het is logisch dat als je op een vakantie wilt besparen je best het hoogseizoen moet mijden. Ga naar en skigebied in de zomer en probeer eens een strandvakantie in de winter. Wees gerust in de meeste skigebieden beleeft men ook in de zomer van een leuke vakantie, er misschien niet meer geskied worden maar je geniet wel van mooie natuurwandelingen. En in de warme landen is het in de winter niet echt koud, je moet je eerder verwachten aan een mild weer.

Auto

Nu is echt het moment om koopjes te doen in de autosalon. Door de crisis zijn de kortingen echt spectaculair. Ook hier is het vaak voordelig om een oud(er) model te kopen wanneer er nieuwe worden gelanceerd.

Vastgoed

Ook de vastgoedmarkt ondervindt gevolgen van de crisis, men doet dus gemakkelijk koopjes. Kopen doe je best in de periode van het einde van de zomer tot het einde van de winter: de vraag is dan minder hoog. Verkopen doe je best in de lente of in de zomer, de mensen zijn dan namelijk het meeste geneigd om te verhuizen. Ook een gebrekking isolatie of verwarming valt dan minder op.

About the Author

>