Lenen met bkr consumenten

Alle consumenten die geld willen lenen, komen zeker in contact met BKR. Sommige leners hebben zelfs een negatieve BKR. Dit artikel geeft u uitleg over wat BKR feitelijk is, hoe men kan lenen met BKR en wat d emogelijkheden zijn bij een negatief BKR.

Wat is BKR

Alle leners komen bij het lenen op een of andere manier in contact met BKR. BKR is een afkorting voor Bureau Krediet Registratie. Deze instelling is opgericht in 1965 en dient ook als Centraal Krediet Informatiesysteem. In dit systeem staan alle consumenten vermeld die in Nederland een krediet waren aangegaan in de voorbije 5 jaar. Het is dus gemakkelijk om met BKR te lenen.

Het aantal afgesloten kredieten in Nederland bedraagt 18 miljoen. De registratie bij het BKR  is voor 5 jaar.Na de afloop van deze periode worden de gegevens gewist.

Het doel van BKR

Het doel van BKR is het voorkomen ervan dat mensen hun betalingsverplichtingen niet meer kunnen nakomen. BKR dient dus als het ware ter bescherming van de consumenten. Het lenen met BKR is een neutrale factor want het verschaft enkel gegevens van de geldlener en adviseert niet over uw lening. Want BKR verstrekt enkel de nodiege informatie over de geldlener.

Negatief BKR

Het  BKR houdt alle betalingen bij, per persoon die een krediet heeft aangegaan. De consumenten die een betalingsachterstand hebben, verkrijgen een code A. Het betekent dat deze consument nu een negatieve BKR heeft. Eerst krijgt u een waarschuwing en dan een A codering. Deze codering krijgt u al vanaf 2 tot 4 maanden betalingsachterstand.

BKR registreert persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, salariskredieten, winkelpassen, effectenlease en creditcards. De studieleningen bij IBG en onderhandse leningen vormen wel een uitzondering op deze regel.

Geld lenen met een negatief BKR

Vele kredietverstrekkers  vinden het noodzakelijk dat de geldlener een BKR toetsing heeft. Een consument met een negatieve BKR zal dus niet gemakkelijk geld kunnen lenen. Maar er bestaan instellingen die zelfs aan consumenten met een negatieve BKR geld willen uitlenen. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan deze leningen. Het bedrag van een lening met een negatief BKR zal niet zo hoog  zijn als een bedrag die u leent mét BKR.

About the Author

>