Leningen worden duurder….

Maar de rente daalt. De vaste rentevoeten worden duurder, maar de rente daalt…. Wat gebeurt er eigenlijk?
De meeste Belgen kiezen voor de vaste rentevoet, maar is het wel verstandig? Is het niet beter om voor een variabele rentevoet te kiezen?
De vaste rentevoeten worden steeds duurder….
De hypothecaire leningen zijn sinds het begin van het jaar aan het stijgen. De Immotheker bericht dat de vaste rente met een looptijd van 20 jaar de laatste maand van 4,95 tot 5,04 is gestegen.
• De vaste rentevoet van het Combitarief, onder bepaalde voorwaarden en de looptijd tot 20 jaar bij ING bedraagt nu 5,35%. Een week geleden was het nog 5,20%..
• De rentevoet voor de comforthypotheek onder bepaalde voorwaarden bij KBC is gestegen van 5,06% naar 5,20%.
• Bij Dexia daalt de rentevoet: van 5,62% op 23 december naar 5,54%. Er worden voorlopig geen wijzigingen voorzien.
• De vaste rentevoet bij Fortis is vanaf 2 februari aangepast van 5,55 naar 5,70%.
De variabele rentevoeten dalen, bij Dexia bijvoorbeeld zal de jaarlijkse aanpasbare formule verlaagd worden met een half procent ( tot 4,30). ING verlaagde ze van 4,70 tot 3,55 procent. Ook KBC verlaagt de jaarlijkse aanpasbare formule.

….. en de rente op spaarboekjes blijft dalen

De rente op spaarboekjes blijft dalen, als gevolg van de dalende ECB – rente. Die is met 50 basispunten gezakt. De daling bij KBC bedraagt 0.5 procent ( van 2.25 naar 1.75). De basisrente van de internetspaarrekening van Dexia daalde eveneens met 0.5 procent (van 3.50 naar 3 procent).

About the Author

>