Loonstijging

In België is het loon de laatste vier jaar gemiddeld met 18 procent gestegen. Voor sommige categorieën is er zelfs sprake van een loonstijging van 20 procent.
Maar is een loonsverhoging nog mogelijk in tijden van crisis. Er gebeurt natuurlijk een indexering maar een echte loonstijging zit er niet meer in. Bij sommige werknemers gaat inkomen zelfs naar beneden. Omwille van de crisis kunnen bedrijven geen jaarlijkse bounussen betalen.

18 procent loonstijging sinds 2005

Uit een SD Worx enquête blijkt dat het collectieve brutoloon van de Belgen sinds 2005 met 18 procent is gestegen. Ook u moet normaal gezien een loonstijging hebben gehad in deze vier jaar. De loonstijging was vooral dit jaar heel opvallend dankzij de indexeringen. De loonstijging bedroeg 7,38 procent waarvan 6,4 procent voor het vaste loongedeelte was. De variabele verloning steeg slechts gering in 2008.

Loonstijging – niet voor iedereen even snel

18 procent is uiteraard slechts een gemiddelde. Loonstijgingen variëren naargelang de functie van de werknemer. De grootste loonsprong was bij het kaderpersoneel, terwijl de topfuncties een veel tragere loonstijging genoten. Binnen het kaderpersoneel komen de snelste stijgers uit de subcategorie “externe niet- commerciële functies” of het zogezegde “lager kader”. Deze groep werknemers verdienden ongeveer 21 procent meer de laatste vier jaar. Op de tweede plaats komen de leden van het middenkader met een externe functie (area sales managers, senior account managers, senior consultants en werfleiders) met een loonstijging van net onder 21 procent. En de top 3 eindigt met specialisten met een externe commerciële functie ‘account managers, medisch vertegenwoordigers en handelsingenieurs) met een loonstijging van 19 procent.
Als we rekening houden met het eventueel variabele gedeelte van het loon valt de categorie “specialisten met een externe commerciële functie” uit de top 3. Dan komen er specialisten met een interne functie in hun plaats, zoals juridische adviseurs, projectingenieurs, product managers en filiaalleiders.

About the Author

>