Oldtimer verzekering

De Oldtimer verzekering

 • 1e auto niet verplicht
 • Dagelijks gebruik mogelijk
 • Aanvaarding van oldtimers al vanaf 12 jaar en ouder
 • All-Risk dekking zonder taxatierapport
 • Gebruik tot maximaal 20000 kilometers per jaar
 • Groene kaart incluis
 • Premie vanaf € 3,50 per maand

Oldtimer verzekering 15 jaar

Wij bieden u een oldtimerverzekering aan voor de oldtimers vanaf 12 jaar en ook een verzekering voor de oldtimers vanaf 15 jaar en ouder.

Oldtimer verzekering vergelijken

De premies voor de oldtimerverzekeringen kunnen via onze site vergeleken worden. Wij beschikken tevens over vier oldtimertarieven: 5000,7500,12000 en 20000 km per jaar.

Oldtimer verzekering met dagelijks gebruik

De meeste oldtimerverzekeringen staan u niet toe om uw wagen dagelijks te gebruiken. Het voordeel bij een dergelijke oldtimerverzekering is de lage premie. Maar stel dat u uw auto wél dagelijks wilt gebruiken.  De oplossing is de semi oldtimer verzekering. Zo kunt u elke dag u auto gebruiken om bijvoorbeeld naar u werk te rijden. En meer nog, er zijn geen beperkingen. Voor een oldtimer bedraagt de maximaal veroorloofde afstand 12000 of 20000 kilometers per jaar.

Deze oldtimerverzekering maakt het mogelijk om de verzekerde oldtimer als enige auto te gebruiken. Daarbij geniet u toch van een oldtimer verzekering. Zo bent u niet verplicht om gebruik te maken van een 1e auto. Bij een gewone oldtimer verzekering, moet de oldtimer de tweede wagen zijn. De semi oldtimer verzekering maakt het dus mogelijk om deze strenge eisen te omzeilen.

Oldtimer verzekering met een Taxatierapport

Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw oldtimer WA beperkt of WA volledig casco ( het all risk) te laten verzekeren. U moet bij een dergelijke oldtimer verzekering de oldtimer niet nadrukkelijk taxeren. Bij het voorleggen van een geldig taxatierapport keert verzekeringsmaatschappij de getaxeerde waarde aan u uit. Als u geen taxatierapport kunt afgeven, keert een verzekeringsmaatschappij een dagwaarde uit bij een schade.

Het is heel voordelig om een all risk oldtimer verzekering aan te gaan. Dankzij deze oldtimer verzekering hoeft u niet te wachten op een tegenpartij. U krijgt gewoon u geld op een eenvoudige manier uitgekeerd. De verzekeringsmaatschappij keert u gewoon het geld uit om de opgelopen schade te dekken. Daarna zal de maatschappij proberen de schade te verhalen.

Als u enkel over een WA oldtimer verzekering geniet, dan zult u toch moeten wachten op de tegenpartij. De tegenpartij betaalt in zo’n geval enkel de dagwaarde uit. U ontvangt dus maar een lage vergoeding van de tegenpartij. Want de dagwaarde van uw oldtimer kan minder bedragen dan de getaxeerde waarde. Dit zijn allemaal nadelen van een WA oldtimer verzekering. In het geval dat u over een all risk verzekering met een geldig taxatierapport beschikt; kunt u zeker de getaxeerde waarde uitbetaald krijgen van de verzekeringsmaatschappij.

Wanneer kan een auto op een oldtimer verzekering

Onder bepaalde voorwaarden kunnen ook de voertuigen van 12 jaar en ouder verzekerd worden. Voor de voertuigen jonger dan 20 jaar gelden er speciale acceptatievoorwaarden. Als een voertuig ouder is dan 20 jaar zijn er volgende voorwaarden verbonden aan het verzekeren ervan:

 • bestuurder 25 jaar en ouder
 • voertuig met een geel kenteken

Wie een voertuig jonger dan 20 jaar wil laten verzekeren moet deze voorwaarden zeker niet vergeten:

 • Voertuig moet in de onschatbare klassieker staan of
 • Type aanduiding mag niet meer in productie zijn

Twijfel niet om ons contacteren in verband met vragen over een verzekering van uw voertuig van 20 jaar en jonger. Wij kunnen u dan met zekerheid zeggen of uw voertuig in aanmerking komt voor zo’n type verzekering.

Porsche en oldtimer verzekering

Voor een Porsche geldt er een speciale vorm van oldtimer verzekering. Daarbij worden er verschillende tarieven gehanteerd. Er zijn meerdere opties voor jongere modellen van Porsche en voor de oude versies ervan. U beschikt dan over een goede dekking en natuurlijk over de laagste premies. Het is mogelijk om uw Porsche WA casco te laten verzekeren, wat een all risk verzekering is tegen de getaxeerde waarde. Het is voor u natuurlijk heel voordelig want zelfs de oudere modellen van Porsche hebben nog een grote waarde.

Oldtimer verzekering voor een restauratie object

Een veel voorkomende fout dat vele mensen maken is denken dat als de auto toch in de garage staat dat het dan het niet nodig is om die te verzekeren. Dit is een misverstand. Als u een kenteken op uw naam hebt staan, moet u ook over een geldige oldtimerverzekering beschikken. Bij het schorsen van het kenteken ( dit is voor een jaar mogelijk), valt de verzekeringsplicht weg. De oldtimer mag zich weliswaar niet op de openbare weg bevinden. Het kenteken van een voertuig in restauratie moet dus ofwel geschorst worden, of u moet een WA oldtimer verzekering aangaan. Bij het niet nakomen van deze verplichte maatregelen kunt u een boete van het rdw ontvangen.

Pdf versie downloaden: Oldtimer verzekering

Word document: Oldtimer verzekering

Excel bestand: Oldtimer verzekering

PowerPoint: Oldtimer verzekering

Meer:

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*