Ontslagen 50-plusser

De financiele crisis slaat toe, met als gevolg dat er veel 50-plussers worden ontslagen. Het aantal werklozen is in 2008 fors gestegen. De toename van de werklozen binnen de groep van 50-plussers is gestegen met 34,8 procent.
Toch is niet alles verloren, 50-plussers kunnen ook een nieuwe baan vinden na een ontslag. Ze beschikken over bepalde kwaliteiten, die hun jongere collega’s nog niet hebben, namelijk ervaring. Hierbij geven wij u een lijst van de andere pluspunten die een ontslagen 50-plusser kunnen helpen in zijn zoektocht naar een andere job.

1. U bent een economische kameleon

De huidige economische crisis is zeker niet de eerste die u hebt overleefd. We maakten al crisissen mee in de jaren 70 en 80. Als 50-plusser beschikt over ervaring u, die kan helpen bij het bepalen van de koers die het bedrijf zal moeten nemen in deze situatie. Het is dus zeker niet slim om een 50-plusser te ontslaan tijdens een financiele crisis.

2. U hebt levenservaring én een netwerk

Uw jongere en gediplomeerde collega’s vormen niet noodzakelijk een grote bedreiging. Zoals al eerder gezegd beschikt u over ervarig, die binnen uw bedrijf een onschatbare waarde heeft. Niet minder belangrijk is uw verworven netwerk. Want meestal heeft een 50-plusser na al die jaren een solide netwerk opgebouwd. Als een 50-plusser ontslagen wordt, is dit netwerk verloren voor het bedrijf.

3. U houdt wel van een uitdaging

Als 50 -plusser staat u ook meestal open voor allerlei nieuwe ervaringen en bent u niet bang van een uitdaging.

4. Men kan op u rekenen

U hebt al een solide reputatie opgebouwt. Dat gaat natuurlijk gepaard met de vele jaren ervaring. Binnen uw bedrijf weet iedereen dat men op u kan rekenen.

5. U bent stressbestendig

Een niet minder belangrijke kwaliteit van een 50-plusser is zijn stressbestendigheid. Dat blijkt uit onderzoeken van de Amerikaanse wetenschappers. Omgaan met een stressvolle situaties is een hele kunst en die hebt u wel onder de knie.

About the Author

>