Spaarloonregeling

Informatie over de Spaarloonregeling

Een werkeneer kan soms deelnemen aan een spaarloonregeling. Maar hoe kan men aan iets deelnemen zonder exact te weten waarover het gaat. In dit artikel vindt u allerlei nuttige informatie en tips over de spaarloonregeling.

Als een werknemer deelneemt aan de spaarloonregeling dan kan hij per jaar een deel van zijn bruto sparen. De werkgever zet dan elke maand een bepaald bedrag op een aparte spaarrekening. Het bedrag moet er vier jaar blijven opstaan. Na vier jaar is het bruto gespaarde bedrag netto beschikbaar. Soms kunt u ook tussendoor het geld vrij krijgen. Als u bijvoorbeeld een eigen woning wilt gaan kopen, startkapitaal nodig hebt voor een eigen zaak, betaald verlof wilt nemen enz.

Voordelen spaarloonregeling

1. U spaart bij een spaarloonregeling van uw brutosalaris maar krijgt uw geld netto uitgekeerd.
2. U profiteert ook van de rente die wordt bijgeschreven op de spaarloonrekening.
3. U geld is niet geblokkeerd. Als u een startkapitaal nodig zou hebben dan kunt u het geld vaak tussendoor vrij krijgen. De werkgever heeft wel inspraak want hij beslist of het geld geblokkeerd moet blijven of opgenomen kan worden.
4. En tot slot het grootste voordeel van een spaarloonregeling is dat u een mooi bedrag bij elkaar kunt sparen op voorwaarde dat de maandelijkse rente hoog genoeg ligt.

Nadeel spaarloonregeling

De spaarloonregeling heeft als enige nadeel dat de toekomst van deze regeling momenteel zeer onduidelijk is. De spaarloonregeling zorgt immers voor politieke discussies. Het FNV wil namelijk dat het spaarloon gezien de huidige crisissituatie al in de kerstperiode wordt vrijgegeven. En de regering weigert dit. Momenteel zijn de rekeningen wel gedeblokkeerd.

About the Author

>