Vastgoed aan de kust

Vastgoed aan de kust aanschaffen?

Is het wel zinvol? Het aankopen van een vastgoed aan de kust is en blijft een langetermijninvestering. Het verhuren van een appartement of villa aan de kust kan wel extra inkomen betekenen.

Kluwer en Hebbes stellen in hun enquête vast dat de vastgoedprijzen in België met ongeveer 11 procent zullen dalen in het jaar 2009. De verkopers kunnen een nog langere wachtperiode verwachten voor ze een koper kunnen vinden. Voor een appartement zal de wachttijd 131 dagen bedragen en voor huis 128. Vorig jaar bedroeg de wachtperiode nog tussen 100 en 115 dagen. De variabele hypotheekrente zal ook door vele banken verlaagd worden. Dexia verlaagde die als eerste van 4,8 naar 4,3 procent.

Is vastgoed aan de kust wel een goede investering?

Als we de cijfers bekijken, beginnen wij ons af te vragen of het aanschaffen van vastgoed aan de kust wel een goede investering is? Indien u een vastgoed aan de kunst koopt, hebt u wel minder risico op waardevermindering van de pand.
Volgens het netwerk van immokantoren Trevi, is het hoogtijd om in vastgoed te investeren. Trevi verwacht ook een stabilisering van de markt in 2009. Maar het geldt natuurlijk niet meteen voor de tweede verblijven, waartoe ook het vastgoed aan de kust wordt gerekend.

De dijk is populair

De appartementen op de dijk zijn populair. De prijzen per vierkante meter schommelen tussen 3.300 en 3.500 voor een appartement van 75 tot 80 vierkante meter. Voor een nieuwbouwappartement betaalt u gemakkelijk tussen 4.000 en 5.000 euro.
De prijzen dalen naarmate men zich verder bevindt van de dijk. Tussen 2.000 euro en 2.500 euro voor bestaande woningen. In de nieuwbouw bedragen de prijzen tussen 2.500 en 2.900 per vierkante meter.
Twin Properties bevestigt de daling van de prijzen voor bestaande appartementen aan de kust. De gemeente waarin het appartement zich bevindt, speelt wel een grote rol. De prijzen voor de nieuwbouw verschillen dus van 2.000 per vierkante meter tot 10.000 euro per vierkante meter. In Knokke – Heist vindt men nog steeds het duurste vastgoed aan de kust.

About the Author

>