Verplaatsbaar afrekenen

Beweegbare bankzaken doen en verplaatsbaar afrekenen

Nog niet veel personen hebben geen gsm bij zich hedendaags. Deze vrijheid wordt steeds groter. Nu ook bankzaken doen met gsm en financieren. Zorg wel dat u uw gsm niet verliest.

GSM

Gsm is altijd meer een bron van technisch intelligentie. Eerst waren het grotendeels de vroege opladers, personen die wat nieuws willen beproeven, die met hun gsm paraderen. Nadien werd deze buitenkant alsmaar belangrijker. Jongedames zoeken dikwijls een jongeman voor een eerste afspraak uit aan de hand van het verplaatsbaar telefoontoestel die hij gebruikt. Ziet die er niet al te uitdagend uit dan kan hij de afspraak op zijn buik schrijven. En dan spreken we over zo iets simpels als een telefoontoestel die u gemakkelijk overal kan meenemen en gebruiken.

Gsm is overvloedig

Neen, gsm is zoveel meer. Zo is berichten voor ettelijke jongelui een bijzondere vrijetijdsbesteding, grotendeels de jongedames. Het lukt dikwijls vlugger dan een e-mail en als u wilt moeiteloos correct naamloos. Ook daar zijn weer aanbieders voor. Dan zijn er de vele smiley’s. Kiekjes, video’s, e-mails, gps. Wat niet in feite?

Verplaatsbare bankzaken

Uw belcredit verplaatsbaar revalueren via u bankbedrijf of giro kunnen we al een poosje. Een paar jaar geleden verkreeg u bij de Postbank nog een kosteloze gsm van Siemens, waarmee u wat giraal kon bankieren. Het trok toen niet genoeg. Nu wordt er meer druk op gestoken. De gsm moet u berustend op de RABO Bank immers zien als u bewaarplaats van u geld. Intussen kunnen we al verplaatsbaar financieren en bankzaken doen en kunnen er testen worden gedaan met u gsm als bewaarplaats van u geld.

Als portefeuille

Verplaatsbare bankzaken doen is overeenstemmend met het netbanken, maar dan via u gsm. Het is zo eenvoudig om u eindcijfer op te vragen en wat overschrijvingen te doen. Verplaatsbaar betalen doen we ook al op veel manieren. Af en toe is verplaatsbaar schuld vereffenen de enige manier om aan een parkeerticket te komen, en is het gemakkelijk om via een betaalbericht u bioscoopticket te verkrijgen. Maar u gsm als portefeuille is een volgend vaardigheid. Dit gaat immers via NFC, Near Field Communications. Zowel de gsm als de monitor of loket waar u wilt schuld vereffenen hebben chips die elkaar identificeren en met elkaar contact maken. Mateloos vlug worden betaalgegevens uitgewisseld en met een bescheiden aanvaarding is er betaald. Vergelijk het met het scannen van een opbrengst in de winkel: kijken, identificeren en piep, af.
Hoe kunt u financieren via bericht?
Zend een bericht naar 6689. Noem daarin het 06-nr van de ontvanger, het over te brengen geldsom met naar believen een grondigere beschrijving daarbij. Uw gebruikersnaam en 06-nr worden nadien verzonden als afzender voor de schuld te vereffenen. Een momentje later ontvangt u een bericht met daarin een sleutel. Wanneer u deze sleutel binnen 10 minuten terugzend, wordt de schuld vereffening compleet. Eenvoudig en moeiteloos. Construeer ook dat het kleinste geldsom dat op de gsm kan worden opgeladen 2,50 euro tellen. De grootste geldsom is 150 euro.

Vooruitzichten

In landen als Japan en de VS lijkt verplaatsbaar schuld vereffenen en uw gsm als geldzak echt aan te slaan. Of dat ook in Nederland zo zal zijn is blijft de vraag. Zie, Japanners zijn altijd krankzinnig geweest op gadgets en gsm’s. In de VS is het verplaatsbaar schuld vereffenen een mooi oplossing voor het dure credit card methode. Maar wij Nederlanders? Trouwens, maak ben ik nog altijd bezorgd om de zekerheid van verplaatsbaar schuld vereffenen. Met u home computer kunt u het dikwijls allemaal nog goed volgen. U hebt een fatsoenlijk firewall en virustoepassing, en er zijn alle mogelijke reglementen. Bij de gsm is dat voor mij allemaal minder verklaarbaar. Wellicht dat een vingerdruksel of aangezichtsherkenning daar nog verbetering in gaan brengen. Daarenboven wordt het dan zo dat als u gsm wordt gestolen in de tram, u onmiddellijk u portefeuille zoek bent. En wie zal dat vereffenen?

About the Author

>