Zichtrekening kosten

Een zichtrekening is bedoeld om geld te sparen zeker niet om extra kosten te hebben. En toch liggen de zichtrekening kosten vaak hoog. De kosten worden op uw zichtrekening aangerekend rond de jaarwisseling. De prijzen hangen af van de bank en van de verschafte diensten: een of twee bankkaarten al dan niet met een Maestro-functie of Proton, een kredietkaart, geldopnames aan het loket, eventuele kosten van internetbankieren, kosten geldopname aan een automaat van een andere bank, beheerskosten of forfaits enz.

Gratis zichtrekening

Vele banken promoten een gratis zichtrekening. Kijk maar naar Argenta, Deutsche Bank, Record Bank en ING. Toch zijn er nog allerlei kosten verbonden aan een zichtrekening. Kijk of bij zo’n gratis zichtrekening ook alle verrichtingen mogelijk zijn. Bovendien is een zichtrekening bij de andere banken niet noodzakelijk veel duurder. Wanneer u een goede klant bent of aan bepaalde voorwaarden voldoet, is een zichtrekening ook vaak gratis of heel goedkoop. Pas ook uw betalingsbedrag aan: betaalt u nooit met een kredietkaart of via het internet dan heeft u deze diensten ook niet nodig. Het zijn dan allemaal nutteloze extra kosten van uw zichtrekening.

Ook inkomsten

Een zichtrekening draait echter natuurlijk niet rond de mogelijke zichtrekening kosten maar rond de inkomsten. De meeste banken bieden een intrest tussen 0 en 0,25 procent. Als u een hoog bedrag op uw rekening hebt staan, kies dan best voor een bank die een hogere rente biedt. Wanneer een rekening in het rood staat, moet u een hoger intrest betalen. De maximumintrest ligt rond de 15 procent. Als u merkt dat u op uw rekening vaak onder nul gaat, let op welke tarieven uw bank hanteert in deze situatie.

Overstappen dan maar?

Vindt u dat uw rekening onvoordelig is bij uw bank, dan kunt u nog altijd overstappen. De rekeningnummers zijn helaas niet overdraagbaar. Als u de zichtrekening kosten te hoog vindt en van bank verandert, krijgt u onvermijdelijk een nieuw rekeningnummer. En dit kan vervelend zijn want u zal uw werkgever, de belastingen en de kinderbijslag enz. op de hoogte moeten brengen van uw nieuwe nummer. Maar dit kan de oplossing zijn om de zichtrekening kosten te drukken.

About the Author

>