Zorgverzekering en kinderen

In Nederland bestaat er voor iedereen een basisverzekering, Het is een verzekering voor de kosten van de zorg. Toch bestaat er een aantal aandachtspunten, dat de ouder in acht moet nemen in verband met zorgverzekering en kinderen.

Kind wordt gratis meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar genieten van een gratis basisverzekering. Een gratis basisverzekering houdt in dat er geen premie uitbetaald moet worden. Bovendien wordt er geen eigen risico ingehouden voor kinderen. In de meeste gevallen genieten de kinderen ook van een aanvullende verzekering zonder premie. Meestal is de laagste aanvullende verzekering van beide ouders ook geldig voor het kind. Het is wel van belang om uw kind zo snel mogelijk op uw zorgverzekering in te schrijven. De meeste verzekeringsmaatschappijen  nemen  namelijk een bepaalde termijn op in de voorwaarden en  uw kind moet binnen die termijn bijgeschreven worden op uw zorgverzekering.

Aanvulling op de zorgverzekering: een brede waaier aan mogelijkheden

Vele consumenten kiezen voor een beperkte aanvullende verzekering. Maar u moet er ook aan denken dat uw huidige situatie wat de Kinderen tot 18 jaar genieten van een gratis basisverzekering. Een gratis basisverzekering houdt in dat er geen premie uitbetaald moet worden.betreft drastisch kan veranderen wanneerr  u kinderen krijgt. Als  volwassene hebt u genoeg aan een vergoeding van de basiszorg maar met de komst van kinderen zullen uw kosten natuurlijk veel hoger liggen. Want als uw kind ziek wordt, wilt u natuurlijk gebruik maken van alle mogelijke medische hulp die de Kinderen tot 18 jaar genieten van een gratis basisverzekering. Een gratis basisverzekering houdt in dat er geen premie uitbetaald moet worden.te bieden heeft. De dekking kan dienen voor een orthodontische behandeling voor een beugel of zelfs voor een cosmetische ingreep. De dekking van de aanvullende verzekering die u hebt gekozen, bepaalt eveneens of u recht hebt op de terugbetaling van de kosten verbonden aan de behandeling van uw kind. U moet dus zeker de vergoedingen van uw aanvullende verzekering herbijken. Het kan dus zijn dat uw mening over de aanvullende verzekering en de zorgverzekering in het algemeen verandert met de komst van kinderen.

Vergoeding van de tandartskosten voor de kinderen

Goed nieuws is dat in tegenstelling tot tandartskosten voor volwassenen gelijknamige kosten voor kinderen (tot 18 jaar) meestal wél voor 100 % gedekt zijn door de basisverzekering. Volwassenen moeten een speciale tandkostenverzekering aangaan om de kosten van tandheelkundige hulp te kunnen dekken. Voor tandartskosten voor kinderen moet u geen aparte verzekering aangaan.

About the Author

>